006.jpg

Станом на 01.04.2019 у загальному реєстрі діючих регуляторних актів Сумської міської ради та її виконавчих органів налічується 71 діючих регуляторних актів (32 СМР, 39 ВК).

Згідно з вимогами статті 7 «Планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів» Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» рішенням Сумської міської ради від 28 листопада 2018 року № 4159-МР та рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 13.11.2018 № 578 затверджені плани діяльності з підготовки проектів регуляторних актів відповідно Сумської міської ради та її виконавчих органів на 2019 рік.

Протягом І кварталу 2019 року вносились зміни до планів регуляторної діяльності Сумської міської ради та відповідно її виконавчих органів, які оприлюднені на офіційному сайті Сумської міської ради у розділі «Бізнесу/Регуляторна діяльність» у підрозділі «Планування регуляторної діяльності». Таким чином, до планів (зі змінами) включено підготовку 13 проектів регуляторних актів (9 СМР, 4 ВК).

Відповідно до вимог статті 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» стосовно проектів регуляторних актів здійснюється базове, повторне та періодичне відстеження їх результативності. Рішенням Сумської міської ради від 28 листопада 2018 року № 4160-МР та рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 13.11.2018 № 576 затверджені плани-графіки відстеження результативності діючих регуляторних актів відповідно Сумської міської ради та її виконавчого комітету на 2019 рік, якими передбачено підготовку 10 звітів про відстеження результативності діючих регуляторних актів (5 СМР, 5 ВК).

Протягом звітного періоду підготовлено та оприлюднено 3 звіти про відстеження результативності діючих регуляторних актів (1 СМР; 2 ВК), в тому числі – 1 підготовлений додатково до плану-графіку відстеження
(1 СМР).

Протягом І кварталу 2019 року звіти по відстеженню результативності діючих регуляторних актів оприлюднені на інформаційному порталі Сумської міської ради у розділі «Бізнесу/Регуляторна діяльність» у підрозділі «Відстеження результативності».

Питання реалізації покладених на Сумську міську раду та її виконавчих органів повноважень у здійсненні державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності знаходиться на постійному контролі.