0010.jpg

Повідомлення
про оприлюднення проєкту регуляторного акта –
рішення Сумської міської ради «Про Правила торгівлі на ринках Сумської міської територіальної громади»

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб Департамент інспекційної роботи Сумської міської ради повідомляє про оприлюднення проєкту регуляторного акту – проєкту рішення Сумської міської ради «Про Правила торгівлі на ринках Сумської міської територіальної громади» з аналізом.

Метою регуляторного акта є встановлення єдиних правил торгівлі на ринках на території Сумської міської територіальної громади, визначення вимог щодо функціонування створених в установленому порядку ринків усіх форм власності на території громади, сприяння покращенню якості торговельного обслуговування населення Сумської міської територіальної громади, в цілому впорядкування торгівлі на ринках Сумської міської територіальної громади відповідно до вимог чинного законодавства України.

Розробником проєкту рішення - Департамент інспекційної роботи Сумської міської ради.

Проєкт рішення розміщений на офіційному веб-сайті Сумської міської ради в мережі Інтернет у розділі Бізнесу – Регуляторна діяльність.

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проєкту регуляторного акта – Департаментом інспекційної роботи Сумської міської ради протягом 30 днів з дня оприлюднення:

  • на поштову адресу: 40004, м. Суми, вул. Британська, 21, каб. № 207
  • на електронну адресу:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Проєкт рішення

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення
про оприлюднення проєкту регуляторного акта - проєкту рішення Виконавчого комітету Сумської міської ради
«Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 17.03.2020 № 133 «Про затвердження Положення про організацію сезонної, святкової виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади» (зі змінами)»


Проєкт регуляторного акта розроблений відповідно до вимог чинного законодавства України та спрямований на врегулювання взаємовідносин між органом місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання.

Запропонований проєкт рішення Виконавчого комітету Сумської міської ради приймається з метою створення зручних умов для споживачів та суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з розміщенням об’єктів сезонної роздрібної торгівлі, забезпечення дотримання Правил благоустрою території Сумської міської територіальної громади, створення естетичного вигляду міста.

З повним текстом проєкту рішення та аналізом його регуляторного впливу можна ознайомитись на інформаційному порталі Сумської міської ради.

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проєкту регуляторного акту - Департаментом інспекційної роботи Сумської міської ради - протягом місяця з дня його оприлюднення на:

• поштову адресу: 40004, м. Суми, вул. Британська, 21, кабінет № 209;
• електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел. 700-651; 700-650.

Зауваження та пропозиції подаються у письмовій формі за вказаною анкетою (із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає); юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

*Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Проєкт рішення

Додаток до рішення

Аналіз регуляторного впливу

Анкета до проєкту регуляторного акту

Порівнялна таблиця до проєкту регуляторного акту

 

Повідомлення
про оприлюднення проєкту регуляторного акта - рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 червня 2020 року № 7000 – МР «Про встановлення плати за землю» (зі змінами)»

Даний регуляторний акт розроблений відповідно до статей 12, 269-271, 273, 274, 277, 281-289 Податкового кодексу України, пунктів 24 та 28 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проєкту регуляторного акта – Департаментом забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради – протягом місяця з дня оприлюднення на сайті Сумської міської ради:

  • на поштову адресу: вул. Садова, 33, м. Суми, 40009
  • на електронну адресу: e-mail: dresurs@ smr.gov.ua
  • Департамент забезпечення ресурсних платежів, тел. 700-428

Проєкт рішення 

Аналіз регуляторного впливу 

 

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта - рішення Сумської міської ради «Про організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Суми»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань повідомляємо про оприлюднення проєкту регуляторного акта «Про організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Суми» та аналізу його регуляторного впливу.

Прийняття даного рішення надасть можливість обрати керуючу компанію, яка якісно та у найкоротший термін забезпечить належне функціонування індустріального парку, сприятиме розбудові інфраструктури індустріального парку, забезпечить його постійне функціонування шляхом залучення учасників індустріального парку відповідно до договору про створення й функціонування такого парку, укладеного з ініціатором його створення (Сумська міська рада).

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проєкту регуляторного акта - Департаментом фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради - протягом місяця з дня оприлюднення даного проєкту на офіційному веб-сайті Сумської міської ради:

  • на поштову адресу: 40004, м. Суми, вул. Горького, 21/ІV поверх;
  • на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;
  • за телефоном: 700-399, 700-718.

Проєкт рішення

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення про оприлюднення
проєкту регуляторного акта – проєкту рішення Виконавчого комітету Сумської міської ради «Про Правила використання елементів благоустрою комунальної власності на території Сумської міської територіальної громади»

Проєкт регуляторного акта – проєкт рішення Виконавчого комітету Сумської міської ради «Про Правила використання елементів благоустрою комунальної власності на території Сумської міської територіальної громади» розроблений відповідно до Конституції України, Цивільного та Земельного кодексів України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 № 198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» та інших нормативних актів з метою впорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, майданчиків для забезпечення будівництва на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади, визначення механізму використання елементів благоустрою комунальної власності, врегулювання організаційно-правових відносин, пов’язаних з оформленням договорів на право розміщення тимчасових споруд, майданчиків для забезпечення будівництва на території громади, а також створення сприятливих умов для здійснення суб'єктами господарювання підприємницької та іншої діяльності.

Розробниками проєкту рішення є Управління архітектури та містобудування Сумської міської ради та Правове управління Сумської міської ради.

Проєкт рішення розміщений на офіційному веб-сайті Сумської міської ради в мережі Інтернет http://smr.gov.ua у розділі Бізнесу - Регуляторна діяльність.

Зауваження та пропозиції приймаються розробниками проєкту регуляторного акту: Управлінням архітектури та містобудування Сумської міської ради / Правовим управлінням Сумської міської ради протягом місяця з дня його оприлюднення:

- на поштову адресу: 40030, м. Суми, вул. Воскресенська, 8А; вул. Горького, 21, каб. 210 (канцелярія – для письмових пропозицій); вул. Харківська, 35, каб. 237;

- на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,

- за тел.: (0542) 700-103, 700-101, 700-104.

Проєкт рішення

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта - проєкту рішення Сумської міської ради «Про Правила благоустрою території Сумської міської територіальної громади»

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, Правове управління Сумської міської ради повідомляє про оприлюднення проєкту регуляторного акта - проєкту рішення Сумської міської ради «Про Правила благоустрою території Сумської міської територіальної громади».

Метою розробки та прийняття даного рішення є прийняття єдиного нормативного акта, дія якого буде поширюватися на усі територіальні громади, що є складовими Сумської міської територіальної громади, на територіях якої мають бути запроваджені єдині правила та механізми, обов’язкові для виконання, а також приведення у відповідність до норм чинного законодавства України, конкретизація та систематизація положень Правил благоустрою міста Суми щодо: порядку здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою; впорядкування територій підприємств, установ, організацій та визначення меж утримання прилеглих до них територій; утримання зелених насаджень; утримання будівель і споруд інженерного захисту територій: вимог до санітарного очищення території; розміщення малих архітектурних форм; вимоги до здійснення благоустрою та утримання прибудинкової території; порядку здійснення контролю та притягнення до відповідальності за порушення у сфері благоустрою.

Розробниками проєкту рішення є Управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради та Правове управління Сумської міської ради.

Проєкт рішення розміщений на офіційному веб-сайті Сумської міської ради в мережі Інтернет http://smr.gov.ua у розділі Бізнесу - Регуляторна діяльність.

Зауваження та пропозиції приймаються одним із розробників проєкту регуляторного акта – Правовим управлінням Сумської міської ради протягом 60 днів з дня оприлюднення:

• на поштову адресу: м. Суми, майдан Незалежності, 2, каб. №№ 79 по тел.: (0542) 700-628; м. Суми, вул. Горького, 21, каб. 210 (канцелярія – для письмових пропозицій), каб. 207 по тел.: (0542) 700-666; м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 237;

• на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Проєкт рішення

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення
про оприлюднення проєкта регуляторного акта - проєкта рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 23 вересня 2020 року № 7378-МР «Про деякі питання оренди майна комунальної власності Сумської міської територіальної громади»

Відповідно до абзацу п’ятого частини другої статті 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оренди державного та комунального майна» від 03 червня 2020 року № 483 департаментом забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради розроблено проєкт регуляторного акта – проєкт рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 23 вересня 2020 року № 7378-МР «Про деякі питання оренди майна комунальної власності Сумської міської територіальної громади».

Прийняття вказаного регуляторного акта дасть змогу внести зміни до додаткового переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги та орендують майно комунальної власності Сумської міської територіальної громади, а саме: з метою застосування частини другої статті 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» включити до вказаного переліку:

  • громадські організації, які здійснюють волонтерську діяльність (допомога бійцям та сім’ям загиблих в АТО);
  • підприємства, які здійснюють виробництво, транспортування, постачання теплової енергії, виробництво електричної енергії, надання споживачам Сумської міської територіальної громади послуг з постачання теплової енергії (централізованого опалення) та постачання гарячої води.

З повним текстом проєкту рішення та аналізом його регуляторного впливу можна ознайомитись на офіційному сайті Сумської міської ради – http://smr.gov.ua.

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проєкту регуляторного акта – департаментом забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради протягом місяця з дня оприлюднення:

- на поштову адресу: 40009, м. Суми, вул. Садова, 33,

- на електрону адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Департамент забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради тел. 700-404, 700-413.

Проєкт рішення

Порівняльна таблиця

Аналіз регуляторного впливу

Експертний висновок

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта - рішення Сумської міської ради «Про Правила додержання тиші на території Сумської міської територіальної громади»

Проєкт регуляторного акта «Про Правила додержання тиші на території Сумської міської територіальної громади» розроблений на підставі Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», Статуту територіальної громади міста Суми.

Беручи до уваги добровільне приєднання сільських територіальних громад до територіальної громади м. Суми, необхідності опрацювання питання в частині розширення територіальної основи діяльності органу місцевого самоврядування, врегулювання аспектів додержання тиші в сільській місцевості, деталізації вимог дотримання тиші (наприклад, використання музичної апаратури на відкритих літніх майданчиках закладами ресторанного господарства), необхідним є прийняття рішення Сумської міської ради «Про Правила додержання тиші на території Сумської міської територіальної громади».

У зв’язку із цим зазначеним проєктом рішення пропонується затвердити Правила додержання тиші, які поширюватимуться на всю територію Сумської міської територіальної громади та застосовуватимуться до правовідносин, що виникають внаслідок дії цих Правил.

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення Сумської міської ради «Про Правила додержання тиші на території Сумської міської територіальної громади» приймаються розробником проєкту регуляторного акта - відділом торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради, протягом місяця з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті Сумської міської ради та її виконавчого комітету, у підрозділі «Регуляторна діяльність/Оприлюднення проектів регуляторних актів-2021» розділу «Бізнесу» https://smr.gov.ua/uk/2016-03-14-08-11-32/regulyatorna-diyalnist/oprilyudnennya-proektiv-regulyatornikh-aktiv.html

на поштову адресу:

- 40004, м. Суми, вул. Горького, 21, каб.210, відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради;

на електронну адресу:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, тел. 700-656, 700-650, 700-652.

Проєкт рішення

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту - проекту рішення Сумської міської ради «Про Правила благоустрою території Сумської міської територіальної громади»

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, Правове управління Сумської міської ради повідомляє про оприлюднення проєкту регуляторного акта - проєкту рішення Сумської міської ради «Про Правила благоустрою території Сумської міської територіальної громади».

Метою даного акта є прийняти єдиного нормативного акта, дія якого буде поширюватися на усі територіальні громади, що є складовими Сумської міської територіальної громади, на територіях якої мають бути запроваджені єдині правила та механізми, обов’язкові для виконання, а також приведення у відповідність до норм чинного законодавства України, конкретизація та систематизація положень Правил благоустрою міста Суми щодо: порядку здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою; впорядкування територій підприємств, установ, організацій та визначення меж утримання прилеглих до них територій; утримання зелених насаджень; утримання будівель і споруд інженерного захисту територій: вимог до санітарного очищення території; розміщення малих архітектурних форм; вимоги до здійснення благоустрою та утримання прибудинкової території; порядку здійснення контролю та притягнення до відповідальності за порушення у сфері благоустрою.

Розробниками проєкту рішення є Управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради та Правове управління Сумської міської ради.

Проект рішення розміщений на офіційному веб-сайті Сумської міської ради в мережі Інтернет http://smr.gov.ua у розділі Бізнесу - Регуляторна діяльність.

Зауваження та пропозиції приймаються одним із розробників проєкту регуляторного акта – Правовим управлінням Сумської міської ради протягом 60 днів з дня оприлюднення:

  • на поштову адресу: м. Суми, майдан Незалежності, 2, каб. №№ 70, 72, 88.
  • на електронну адресу:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • по тел.: (0542) 700-631, 700-630, 700-632, 700-628.

Проєкт рішення

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення

про оприлюднення проєкту регуляторного акту -

рішення Виконавчого комітету Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.01.2020 № 21 «Про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування у межах території Сумської міської територіальної громади» (зі змінами) 

Представлений регуляторний акт розроблено з метою допуску до ринку пасажирських перевезень на території Сумської міської територіальної громади перевізників, які мають в наявності транспортні засоби з показником екологічності відповідно до існуючих державних норм та вимог чинного законодавства України, забезпечення перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Проєкт регуляторного акта та відповідний аналіз регуляторного впливу оприлюднено на офіційному веб-сайті Сумської міської ради – http://smr.gov.ua у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проєкту регуляторного акту – Відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради – протягом місяця з дня оприлюднення на офіційному веб-сайті Сумської міської ради – http://smr.gov.ua:

- на поштову адресу: 40030, м. Суми, м-н. Незалежності, 2, каб. 137

- на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради: тел. 700- 668, 700-667.

Проєкт рішення

Порівняльна таблиця

Аналіз регуляторного впливу