007.jpg

У 2017 році внесено зміни до Порядку виплати компенсації за 2014-2015 роки підприємствам, установам, організаціям, тощо у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 № 105 (далі - Порядок).

Дія Порядку поширюється на громадян України, які починаючи з:

- 18 березня 2014 року були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

- 8 лютого 2015 року були прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану;

- 11 червня 2015 року були призвані на строкову військову службу, а також призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

- 6 грудня 2015 року були призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, в тому числі на працівників, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період і які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом і працювали на час призову у фермерських господарствах, сільськогосподарських виробничих кооперативах незалежно від підпорядкування і форми власності та у фізичних осіб - підприємців.

Для отримання з бюджету компенсації середнього заробітку підприємства, установи, організації, фермерські господарства, сільськогосподарські виробничі кооперативи незалежно від підпорядкування і форми власності та фізичні особи – підприємці протягом трьох місяців з дня набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2017 року № 254, а саме до 14.07.2017, подають до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради звіти про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку працівникам за формою згідно з додатком 1 до Порядку, погоджені районним (міським) військовим комісаріатом або військовою частиною, що здійснювали призов працівників на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби.

Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради перераховує кошти підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам і фізичним особам – підприємцям, які надали звіти за 2014-2015 роки у встановлені Порядком терміни, після надходження коштів з державного бюджету за рахунок і в межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті.

Адреса департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 321, режим роботи з понеділка по четвер з 8-00 до 17-15, в п’ятницю – з 08-00 до 16-00, обідня перерва з 12-00 до 13-00, телефони для довідок 60-44-51, 60-44-88.