005.jpg

Шановні підприємці та керівники підприємств міста!

В рамках двостороннього співробітництва між урядом України та урядом Федеративної Республіки Німеччина реалізується Програма для підприємств з експортно-імпортним потенціалом і менеджерів «Fit for partnership with Germany» (Партнерство з Німеччиною).

Програма передбачає набуття менеджерами міжнародних управлінських навичок та дає змогу встановити прямі контакти з німецькими компаніями. Учасники можуть безпосередньо ознайомитися з німецькими компаніями і технологіями.

Стажування проводиться за напрямками:

1. Економічна кооперація у сфері енергоефективності в промисловості (мова - англійська).

2. Економічна кооперація у сфері енергоефективності у будівництві і санації будівель і споруд (мова - російська).

3. Економічна кооперація у сфері харчової промисловості (мова - англійська).

4. Економічна кооперація у секторі охорони здоров'я (мова - англійська).

5. Економічна кооперація в аграрному секторі (мова - російська).

Тривалість стажування: один місяць.

Умови фінансування: Уряд Федеративної Республіки Німеччина, Федеральне міністерство економіки і енергетики (проживання, харчування, проїзд по Німеччині, стипендія за рахунок приймаючої сторони; проїзд від України до Німеччини та від Німеччини до України – за рахунок підприємства, яке рекомендує претендента на стажування, або за кошти претендента).

Вимоги до кандидатів на стажування у Німеччині:

  • наявність вищої освіти;
  • досвід роботи у сфері економіки та підприємництва щонайменше 1 рік;
  • знання англійської або німецької мови;
  • вік не старший за 45 років.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України разом з Товариством з міжнародного співробітництва GIZ планують проведення конкурсного відбору претендентів на стажування у Німеччині, який буде проводитися у місті Суми у період 9-11 березня 2016 року на базі Сумської обласної адміністрації.

Організаційне забезпечення реалізації Програми, прийом документів на участь у конкурсному відборі на стажування здійснюється Департаментом економічного розвитку і торгівлі Сумської обласної державної адміністрації (тел. (0542) 62-08-47).