003.jpg

13 травня представники ГО «Бюро правничих комунікацій» спільно з управлінням патрульної поліції в Сумській області провели «Урок толерантності: інвалідність і суспільство» для працівників патрульної поліції.

Учасників знайомили з принципами рівності та толерантності, правилами толерантної поведінки, важливим аспектам професійної та особистої комунікації з особами, які мають інвалідність.

«Толерантність – це повага права іншого бути таким, як він є. Толерантність є базовою цінністю відкритого суспільства і однією з найважливіших умов розвитку кожної держави, а також показник її демократичності», - зазначила експертка заходу, координаторка ГО «Ініціативи Слобожанщини» Дарія САССА.

За її словами, формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань.

Уроки толерантності є частиною проєкту «Залучення маломобільних груп населення до адвокації системних змін у сфері доступності в м. Суми», який реалізується в Сумах у рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

«Такі заходи направлені на формування толерантного ставлення до людей із інвалідністю у громаді та підвищення якості надання послуг громадянам цих категорій. Експертами усіх цих уроків є люди з інвалідністю», - розповіла менеджерка проєкту Марина ЄЖКУН.

За словами старшого інспектора сектору зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції Сумської області Ксенії КРАСОВСЬКОЇ, питання якісної взаємодії поліції та громадськості є пріоритетними:

«Поліція відкрита і готова до співпраці на всіх рівнях. Ми підтримуємо усі ініціативи громадськості, які направлені на підвищення якості надання послуг усім категоріям громадян».

За її словами, нещодавно у співпраці з ГО «Спеціально для тебе» запровадили навчання патрульних жестовій мові: перша група слухачів вже успішно завершила навчання.