0010.jpg

У Сумах представники патрульної поліції Сумської області, Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області, міської влади, голови ОСББ та представники громадських організацій зібралися на «круглий стіл» на тему «Сусідська варта» - перспективи розвитку. Голови ОСББ та їх роль у розвитку громад».

Обговорювали концепцію комунікації всередині громади, презентували різні бачення проекту «Суспільна варта» та можливості підвищення рівня безпеки для жителів ОСББ у Сумах.

«Важливо розуміти, що подолати злочинність лише за допомогою правоохоронних органів неможливо. Безпека громади - це спільна робота і міської влади, і поліції, і громадських організацій», - впевнений Андрій БУКІН, керівник громадської організації «Студія правових та соціальних досліджень».

«У всіх нас є своє поняття безпеки. Але лише спільними зусиллями ми зможемо долати проблеми та вирішувати складні питання. Сумчани повинні почуватися захищено в своїх домівках і в місті загалом. Саме тому сьогодні ми організували першу зустріч в межах проекту «Сусідська варта», - звернувся дро присутніх заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

Далі учасникам «круглого столу» презентували кращі практики проекту з інших громад України.

«У тих містах, де діє «Сусідська варта», побудована ефективна взаємодія поліції, громадськості та влади. Люди своїми силами готові робити місто безпечнішим, позитивно налаштовані до патрульних, довіряють їм і поважають», - говорить Ксенія КРАСОВСЬКА, інспектор зі зв’язків з громадськістю упарвління патрульної поліції Сумської області.

Довідково

«Сусідська варта» — згуртовані мешканці будинку чи території, що у співпраці з представниками поліції та іншими органами державної влади та місцевого самоврядування сприяють підвищенню спільної безпеки та займаються профілактикою злочинності і вандалізму в межах свого району.

У 2017 році проект запустили у Вінниці, Борисполі, Рівному, Луцьку, Хмельницькому, Чернівцях, Кременчуці, Херсоні та с. Віти-Поштової (Київська область). Уже в 2018 році представники патрульної поліції спільно з організацією IREX провели презентації в Полтаві та Кривому Розі.