0010.jpg

У Сумах пройшла робоча зустріч з представниками міської ради, Сумським відділом Головного управління Національної поліції України в Сумській області та уповноваженими органами ДУ «Центр пробації».

Провів зустріч заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

Метою заходу стало формування зв’язків, які ґрунтуються на принципах взаємодії та партнерства місцевої влади, поліції, пробації та громади задля успішного забезпечення та підтримки правопорядку на рівні громад.

Під час зустрічі обговорили безпекову проблему, якою є рецидивна злочинність осіб, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Зокрема, громадяни, які засуджувались до покарань без позбавлення волі чи звільнялися від відбування покарання з випробуванням.

Учасники заходу розглянули можливість підписання рамкової угоди про взаємодію між Сумською міською радою, Сумським відділом ГУ Національної поліції України в Сумській області, уповноваженими органами ДУ «Центр пробації» та неурядовими організаціями щодо забезпечення громадської безпеки на рівні громади міста Суми.

«Міська рада готова стати співкоординатором в роботі різних державних органів та неурядових організацій у питаннях досягнення безпеки та соціальної адаптації раніше засуджених осіб і унеможливлення їх повторного втягнення в злочинну діяльність, - зауважив Максим Галицький. - Важливо напрацювати механізми, аби до такої роботи залучалися особи з числа самих колишніх засуджених. У цих людей більш ширші знання про проблеми, які існують у подібних середовищах».