004.jpg

З метою забезпечення принципів прозорості та відкритості у діяльності, профілактики правопорушень у сфері захисту прав споживачів та підвищення рівня поінформованості суспільства у відповідній сфері Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів створила Телеграм-канал «Захист прав споживачів».

Сумське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області нагадує, що Державний реєстр потужностей операторів ринку харчових продуктів (наказ Мінагрополітики України від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам») набув чинності 4 квітня 2016 року. Відтоді відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Спеціалістами відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради у 2020 році надано 568 усних консультацій з питань захисту прав споживачів, в тому числі телефоном, які зареєстровані належним чином.

Спеціалістами відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради за 8 місяців 2020 року надано 421 усну консультацію з питань захисту прав споживачів, в тому числі телефоном, які зареєстровані належним чином.
В зв’язку з введенням карантину, збільшилось надходження скарг телефоном, які вирішувались спеціалістами відділу в телефонному режимі. З огляду на карантинні заходи, суб’єкти підприємницької діяльності ставились з порозумінням на опрацювання скарг і звернень в телефонному режимі.

Центр Інформаційної Підтримки Бізнесу м. Суми у партнерстві з представниками Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» #ПУЕТ за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи ЄС #EU4Business запрошує взяти участь у практичному семінарі «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів», який відбудеться 17 червня 2020 року в онлайн-форматі на платформі Zoom.

Захід спрямований на операторів ринку харчових продуктів (агропродовольчі ринки, заклади громадського харчування, торговельні підприємства, виробників) з метою ознайомлення учасників з практичними аспектами впровадження системи НАССР.

Щороку 15 березня відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів.

Захист прав споживачів в Україні – один із пріоритетних напрямків захисту прав людини, ключовий інструмент перебудови економіки та якісного удосконалення здійснюваних реформ.

За рішенням ОНН це свято відзначається у річницю виступу Президента США Джона Ф.Кеннеді в Конгресі 15 березня 1961 року. На цьому виступі були проголошені чотири основних права споживача: на безпеку, на інформацію, на вибір і на право бути почутим, які пізніше лягли в основу Закону про захист прав споживачів. Кеннеді сказав: «Ми всі споживачі. Навіть Президенти». Тому цей день – не просто важлива дата в календарі, але й прекрасна можливість для кожного з нас розширити свої знання, стати поінформованим споживачем.

Шановні споживачі, відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради завжди радий Вам допомагати у вирішенні проблемних питань, які виникають при здійсненні покупок. Не залишайтесь наодинці, будьте поінформованими – звертайтесь до нас за адресою: м. Суми, вулиця Горького, 21. каб. 209, тел. 700-654, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів запрошує городян на чергову зустріч в рамках проекту «Вас чекають в суді».

Зустріч відбудеться 29 лютого 2020 року о 12:00 за адресою: Зарічний районний суд м. Суми (вул. Академічна, 13, 1 поверх, зал судових засідань № 100).

Питання:

  • права та обов’язки споживачів;
  • захист прав споживачів при онлайн покупках;
  • як діяти особі у разі порушення її прав як споживача;
  • повноваження центрального органу державної влади у сфері захисту прав споживачів;
  • куди звертатися споживачам за захистом порушених прав.

Державний контроль якості лікарських засобів на території області здійснює Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області.

Згідно з Положенням про Службу, її основними завданням є реалізація повноважень Держлікслужби на території Сумської області.

Щороку 15 березня відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів.

Захист прав споживачів в Україні – один із пріоритетних напрямків захисту прав людини, ключовий інструмент перебудови економіки та якісного удосконалення здійснюваних реформ.

Спеціалістами відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради за 9 місяців 2018 року надано 571 усну консультацію з питань захисту прав споживачів, в тому числі телефоном, які зареєстровані належним чином.