0010.jpg

Запрошуємо на онлайн-курс‍, присвячений питанням соціальної згуртованості та роботи з конфліктами. Курс буде корисним для всіх, хто хоче будувати міцні соціальні зв’язки, підвищувати соціальний капітал у своїй громаді та хто у своїй роботі зустрічається з різного роду конфліктами. Якщо Ви – ініціативна людина, представник/представниця органу місцевого самоврядування, неформальної групи, громадської організації та хочете краще розуміти, як підвищувати згуртованість громади, та які механізми виникнення конфліктів та методи роботи з ними – цей курс саме для Вас!

Інформація про курс

Курс дистанційного навчання триватиме 6 тижнів, та проходитиме з 30-го березня до 10-го травня 2020 року. Кожні два тижні на платформі Фонду «Освіта для демократії»:  (http://civicportal.education) публікуватимемо наступний модуль курсу. Для того щоб ознайомитися з матеріалами кожного модулю потрібно виділити 1,5-2 години.

Участь у курсі безкоштовна.

Теми курсу:

  1. Що таке соціальна згуртованість? Визначення, український контекст, що впливає на соціальну згуртованість.
  2. Конфлікти – причини, способи аналізу конфлікту та роботи з ним.
  3. Діалог – використання діалогових методик у роботі з конфліктом.

Наш курс складається з декількох компонентів:

Знання – у кожному модулі пропонуємо певний обсяг інформації у цікавому форматі. Можете очікувати презентацій, роликів, додаткових, практичних матеріалів.

Практика – протягом 6 тижнів курсу зможете ознайомитися з практичними прикладами, що стосуються теми підвищення соціальної згуртованості та зниження конфліктності у громадах. Під час курсу передбачається також виконання невеликого домашнього завдання, яке допоможе освоїти інформацію, яка передається в рамках курсу.

Комунікація – протягом курсу маєте чудову нагоду для обміну досвідом з іншими учасниками та учасницями та для дискусії на тематичних форумах. Усі учасники та учасниці курсу, які виконають домашнє завдання, отримають зворотню інформацію про свою роботу від модераторок курсу.

Курс розроблений тренерками – Тетяною Дурнєвою, експерткою та виконавчою директоркою ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» та Наталею Кертичак, координаторкою проектів у Фонді «Освіта для демократії» (Польща). Тетяна Дурнєва має багатолітній досвід роботи на користь активізації та згуртування місцевих громад, а також адвокаційної роботи з питань прав внутрішньо переміщених осіб в Україні. Матеріали курсу розроблено під час стажування Тетяни Дурнєвої у Фонді «Освіта для демократії», яке пройшло навесні 2019 року завдяки підтримці Празького центру громадянського суспільства (Prague Civil Society Centre).

Як зареєструватись на курс?

Щоб взяти участь у курсі потрібно зареєструватися, заповнивши анкету, доступну за адресою: https://forms.gle/JSU4EopknR8j6SPj8Термін реєстрації на курс – до 29-го березня 2020 року. Усі, хто зареєструються через анкету, отримають 30-го березня 2020 року підтвердження участі та інформацію про доступ до курсу. Усі повідомлення про курс надсилатимуться на вказану Вами електронну пошту, тому дуже просимо вказувати актуальну адресу, яку регулярно та особисто перевіряєте.

Що отримаю завдяки курсу?

Ми переконані що розуміння того, що впливає на соціальну згуртованість, механізмів виникнення конфліктів, а також роботи з ними, є необхідними для осіб, які працюють на користь розвитку місцевих громад. Кожен учасник та учасниця курсу поглибить свої знання на тему соціальної згуртованості, конфліктів та діалогових практик, а також отримає набір практичної інформації та ресурсів, які зможе використати у роботі в своїй громаді. Усі, хто успішно завершить курс*, отримають сертифікат участі. Для найактивніших учасників та учасниць курсу передбачаються невеликі подарунки від програми RІТА.

З усіма питаннями щодо курсу звертайтесь до Наталі Кертичак за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Інформація про курс доступна також на сайті Фонду «Освіта для демократії».

Курс фінансується Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії». Матеріали курсу розроблено завдяки програмі стажувань Празького центру громадянського суспільства (Prague Civil Society Centre).