001.jpg

Запрошуємо на онлайн-курс присвячений питанням локального аналізу. Курс буде корисним для всіх, хто працює на користь розвитку своєї місцевої громади та хоче дізнатися потреби, проблеми та думку мешканців, щоб краще планувати свою діяльність, нові проекти та ініціативи. Якщо Ви – ініціативна людина, представник/представниця органу місцевого самоврядування, неформальної групи, громадської організації, які хочуть відповідати на потреби громади – цей курс саме для Вас!

Інформація про курс

Курс дистанційного навчання триватиме 8 тижнів, та проходитиме з 30-го березня до 24-го травня 2020 року. Кожні два тижні на платформі Фонду «Освіта для демократії»:  (http://civicportal.education) публікуватимемо наступний модуль курсу. Для того щоб ознайомитися з матеріалами кожного модулю потрібно виділити 2-3 години.

Участь у курсі безкоштовна.

Теми курсу:

  1. Що таке локальний аналіз? Для чого його використовувати та які цілі можна  досягти.
  2. Вміння ставити запитання.
  3. Нестандартні інструменти дослідження думки та потреб громади.
  4. Цікаві та нестандартні методи опитування – продовження. Підсумки та практичні дії

На курс складається декілька компонентів:

Знання – у кожному модулі пропонуємо певний обсяг інформації у цікавому форматі. Можете очікувати презентацій, роликів, додаткових, практичних матеріалів.

Практика– протягом 8 тижнів курсу зможете ознайомитися з практичними прикладами використання методів локального аналізу в різних українських громадах. Під час курсу передбачається також виконання невеликого домашнього завдання, яке допоможе освоїти інформацію, яка передається в рамках курсу.

Комунікація – курс це чудова нагода для обміну досвідом з іншими учасниками та учасницями та до дискусії на тематичних форумах. Усі учасники та учасниці курсу, які виконають домашнє завдання, отримають зворотню інформацію про свою роботу від модераторок курсу.

Курс розроблений тренерками – Оксаною Чабан та Людмилою Роман на основі тренінгових матеріалів проектів «Успішні локальні громади» та «Сильні локальні громади – ключ до успіху реформи самоврядування», що реалізувалися Фондом «Освіта для демократії» (Польща) та партнерами з України у 2015-2018 роках. Курс спирається на досвіді польських громадських організацій у сфері проведення локального аналізу, а також показує успішні приклади використання методів локального аналізу в Україні. Авторки курсу мають досвід роботи з місцевими громадами в Україні та підтримки здійснення ними локального аналізу.

Як зареєструватись на курс?

Щоб взяти участь у курсі потрібно зареєструватися заповнюючи анкету доступну за адресою: https://forms.gle/1eWRPVyNpfPB84vr8Термін реєстрації на курс – до 29-го березня 2020 року. Усі, хто зареєструються через анкету, отримають 30-го березня 2020 року підтвердження участі та інформацію про доступ до курсу. Усі повідомлення про курс надсилатимуться на вказану Вами електронну пошту, тому дуже просимо вказувати актуальну адресу, яку регулярно та особисто перевіряєте.

Що отримаю завдяки курсу?

Ми переконані що методи локального аналізу допомагають у якісному плануванні діяльності на користь розвитку місцевих громад. Кожен учасник та учасниця курсу познайомитися з принципами та методами локального аналізу, а також отримає набір практичних інструментів, які зможе використати у роботі в своїй громаді. Усі хто успішно завершить курс*, отримають сертифікат участі. Для найактивніших учасників та учасниць курсу передбачаються невеликі подарунки від програми RІТА.

З усіма питаннями щодо курсу звертайтесь до Оксани Чабан та Людмили Роман за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Інформація про курс доступна також на сайті Фонду «Освіта для демократії».

Курс фінансується Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії».

*) Критерії зарахування курсу будуть вказані на початку курсу.