0010.jpg

Управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації було перевірено стан здійснення виконавчим комітетом Сумської міської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади щодо вирішення відповідно до чинного законодавства питань про проведення зборів, мітингів, маніфестацій та демонстрацій.

Перевірка встановила, що на виконання пп. 3 п. б ч. 1 ст. 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст.39 Конституції України виконавчий комітет Сумської міської ради забезпечував сприяння політичним партіям та громадським організаціям в проведенні зборів, мітингів, маніфестацій, демонстрацій та інших масових заходів.

За період з листопада 2014 р. по вересень 2015 р. позовів до суду щодо заборони проведення акцій або неправомірних дій виконавчих органів міської ради не надходило.

Відповідними структурними підрозділами міської ради, міським відділом поліції здійснювався контроль за забезпеченням громадського порядку під час проведення мирних зібрань сумчан.

За результатами перевірки не було виявлено порушень чинного законодавства щодо обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань.

Робота виконавчих органів Сумської міської ради за здійсненням даних делегованих повноважень проходить на належному організаційному рівні.

08.10.2015