006.jpg

В Україні почала діяти «будівельна амністія». Це доступний та швидкий спосіб легалізації об’єкта самочинного будівництва, якщо будівельні роботи відбулися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту.

Легалізація самобудів в рамках «будівельної амністії» відбувається відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт від 13 січня 2015 року №92-VIII та наказу Мінгеріону №79 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію і проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних)житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорії складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт».

Легалізувати самобуди 1992-2011 років за спрощеною процедурою буде можливо до кінця 2015 року. При цьому «будівельна амністія» не передбачає сплати громадянами штрафних санкцій.

За більш детальною інформацією звертатися до департаменту містобудування та земельних відносин СМР за адресою: м. Суми, вул. Горького, 21 каб. 304 або за телефоном 700-113