001.jpg

Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області забезпечило у першому кварталі 2022 року допомогою по вагітності та пологах 246 жінок м. Суми. На їх соціальну підтримку було спрямовано понад 8 мільйонів гривень. Середньоденний розмір цього виду матеріального забезпечення склав понад 320 гривень, що на 18,9 відсотка більше, ніж за відповідний період торік.

Нагадаємо, що допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої заробітної плати надається працюючим жінкам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.

Право на отримання матеріального забезпечення від Фонду має кожна застрахована особа у разі настання страхового випадку в період роботи. Застрахованою є особа, що сплачує та/або за яку сплачується ЄСВ, тобто кожна працевлаштована особа або фізична особа-підприємець.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку.