0010.jpg

Протягом перших трьох місяців цього року Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області надало матеріальне забезпечення близько 15 тис. працюючим. А це – допомоги з тимчасової втрати непрацездатності, по вагітності та пологах і на поховання. Загалом на ці цілі спрямовано понад 92 млн грн.

Для надання названих соціальних виплат було прийнято від роботодавців, опрацьовано і профінансовано більше 5 тисяч заяв-розрахунків.

Нагадаємо, що право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності мають застраховані особи - громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю, якщо інше не передбачено законом.