0012.jpg

20 лютого представники Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області провели семінар з головами комісій із соціального страхування та бухгалтерами закладів охорони здоров’я м. Суми на тему: «Особливості призначення та нарахування допомоги за рахунок коштів Фонду соціального страхування».

На заході були присутні начальник Сумського міського відділення Наталія ЄМЕЦЬ, заступник начальника відділення – начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансових питань Олена КОЗАЧОК та начальник відділу по роботі зі страхувальниками Євген ГОЛУБ.

Під час проведення заходу його учасники розглянули низку важливих питань. Особливу увагу було акцентовано на ефективному, цільовому використанні коштів Фонду, посиленні контролю за обґрунтованістю видачі (продовження) листків непрацездатності, правомірності надання матеріального забезпечення застрахованим особам, правильності оформлення листків непрацездатності та матеріального забезпечення по виробничих травмах та професійних захворюваннях, заповненні та порядку видачі листків непрацездатності, а також на визначенні страхового стажу застрахованих осіб, правильності обчислення допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1266 «Про обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням» (зі змінами) та ст. 19 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Ефективне використання коштів Фонду є одним із найважливіших завдань Сумського міського відділення. Його працівники роблять усе залежне, щоб користувачі послугами Фонду своєчасно і в повному обсязі були забезпечені державними соціальними гарантіями.

Сумське міське відділення управління
виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування України у Сумській області