007.jpg

З 18 по 20 вересня 2019 року пройшов фінал сьомої Всеукраїнської спартакіади «Сила духу», яка відбулася в м. Ужгороді.

Команда Сумщини на чолі з начальником управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Вірою Лаврик також взяла участь у фінальних змаганнях.

Під час фіналу VII Всеукраїнської спартакіади учасники виборювали перемогу у шести видах спорту: армспорті, бомбаскеті, гирьовому спорті, дартсі, настільному тенісі і шахах.

За результатами триденних змагань команда Сумської області виборола дев’яте місце з 25-ти.

Кращих результатів було досягнуто в особистому заліку. У шаховому турнірі Сергій Буцик та у змаганнях з дартсу стоячи Людмила Шлінчак посіли 4-ті місця. Сергій Радченко у ваговій категорії понад 90 кг у гирьовому спорті та Наталія Канівець у бомбаскеті стоячи були п’ятими. Сьомі місця вибороли Юрій Козеренко у бомбаскеті стоячи та Леонід Бистров у гирьовому спорті у ваговій категорії понад 90 кг. Олексій Коробков у гирьовому спорті у ваговій категорії до 80 кг посів 8-ме місце.

Призери були нагороджені медалями, кубками та цінними подарунками.

Програма Всеукраїнської спартакіади також включала просвітницькі заходи, зокрема, концерти місцевих майстрів мистецтв та художніх колективів, знайомство учасників та гостей спартакіади з культурними здобутками та особливостями різних етногеографічних частин країни.

Головною метою Всеукраїнської спартакіади залишається соціальна реабілітація і створення умов для повернення осіб з інвалідністю до активного життя, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

***

Всеукраїнська спартакіада «Сила духу» була започаткована у 2013 році й проходить щорічно серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва.

Сумське міське відділення управління
виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування України у Сумській області