006.jpg

В Україні триває реорганізація системи соціального страхування – з 1 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду України.

З 1 січня 2023 року екстрене повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок та/або гостре професійне захворювання (отруєння) на виробництві (далі – Екстрене повідомлення) до Фонду соціального страхування не надсилається.

Хто замінив комісії з соціального страхування на підприємствах і як тепер призначати допомоги за лікарняними?

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України.

З 1 січня 2023 року Повідомлення про нещасний випадок та/або гостре професійне захворювання (отруєння) на виробництві (далі – Повідомлення) до Фонду соціального страхування не надсилається. Це обумовлено тим, що з 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України.

Функції та завдання Фонду соціального страхування України за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку передаються Пенсійному фонду України.

Станом на 01.01.2023 року Сумським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області профінансовано заяви-розрахунки, які були прийняті від роботодавців 28.12.2022 року (включно).

З 1 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду України – відтепер саме ПФУ є уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. ФССУ перебуває в процесі припинення.

Станом на 29.12.2022 року Сумським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області профінансовано заяви-розрахунки, які були прийняті від роботодавців 26.12.2022 року (включно).

Право на отримання лікарняних і декретних допомог зберігається для всіх працівників, навіть якщо їх роботодавці не можуть дотриматись процедури нарахування виплат через бойові дії.