002.jpg

Особи з інвалідністю, які зареєстровані в місті Суми та потребують забезпечення технічними засобами реабілітації, можуть звернутися до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради із заявою та комплектом документів. Для забезпечення технічними засобами реабілітації обов'язковими є рекомендації, зазначені в індивідуальній програмі реабілітації або висновки ЛКК чи рішення ВКК.

До технічних засобів реабілітації, якими забезпечуються особи з інвалідністю, відносять протезно-ортопедичні вироби, спеціальні засоби для самообслуговування та догляду, допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, меблі та оснащення, а також спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією. Особи з інвалідністю із направленням, виданим органом соціального захисту населення, можуть особисто звернутися до вибраного ним підприємства для замовлення колісного крісла. Підбір технічних засобів реабілітації проводиться лікарем або реабілітологом підприємства.

Держава гарантує забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, учасників антитерористичної операції, які постраждали внаслідок воєнних дій, усіма видами технічних засобів реабілітації, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і ветеранів державної пожежної охорони – протезами верхніх та нижніх кінцівок, спеціальними засобами для самообслуговування та догляду, осіб похилого віку – протезами верхніх та нижніх кінцівок і спеціальними засобами для самообслуговування та догляду, жінкам після мастектомії та з вродженими вадами молочних залоз – протезами молочних залоз, ліфами для їх кріплення, протезами на верхні кінцівки, зокрема компресійними рукавами.

Департаментом з початку року видано 929 засобів реабілітації та 148 інвалідних візків. Залишається потреба у видачі 1 758 засобів реабілітації і 245 візків. В окремих випадках, особи з інвалідністю можуть отримати технічні засоби реабілітації в пункті прокату в територіальному центрі «Берегиня» за адресою: м. Суми, вул. Інтернаціоналістів, 18 (контактний номер: 32-67-03, 32-77-74).
За більш детальною інформацією необхідно звертатися до департаменту за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 126 та за телефоном 32-76-05.