Надрукувати
Перегляди: 129

Інформуємо, що з 1 січня 2024 року скасовуються виплати компенсації непрацюючим працездатним громадянам, які доглядають за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.
Одержувачі такої компенсації мають право звернутися у січні наступного року з питанням оформлення іншого виду державної підтримки - компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Порядок та умови її оформлення визначено постановою КМУ від 20.09.2020 № 859. Порядком зазначено, що щомісячна компенсація призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Компенсація призначається на 12 місяців.

Для призначення подаються наступні документи:

Подати заяву та документи можна у Громадській приймальні департаменту (вул. Харківська, буд. 35, каб. 135) або представнику департаменту, що здійснює прийом на віддаленому робочому місці в ЦНАП (вул. Британська, буд. 21).

Бланки заяв та зразки їх заповнення: https://dszn.smr.gov.ua/blanki-zayavi-ta-deklaratsiyi.../

За більш детальною інформацією можна звертатися за телефонами: 788-888 (багатоканальний), (050)4078199, (050)4078002.