0010.jpg

Масштабні бойові дії на території України стали серйозним викликом для нашої держави, і соціальна сфера не стала винятком. Для підтримки найбільш вразливих та незахищених верств населення за ініціативи міської влади з травня 2023 року запроваджено роботу мобільних соціальних центрів, в яких проводиться прийом громадян спеціалістами департаменту соціального захисту населення за місцем проживання.

Звернувшись на прийом, у мешканців громади є можливість отримати фахову консультацію з питань соціального захисту, а також подати необхідні документи для оформлення державної допомоги, компенсації, пільг, житлової субсидії, додаткових соціальних гарантій, що надходять за рахунок коштів бюджету громади.

В серпні 2023 року було проведено 9 прийомів в «мобільних соціальних центрах», під час яких прийнято35 мешканців громади (прийнято документів – у 2 заявників, надано консультацій – 33). Найбільша кількість відвідувачів «мобільних соціальних центрів» в старостинських округах Сумської міської територіальної громади, де було прийнято 121 мешканця. Найчастіше громадяни звертаються за консультаціями з питань оформлення соціальних допомог, переоформлення житлової субсидії, отримання одноразової матеріальної допомоги на лікування та санаторно-курортного лікування.

Всього з травня 2023 року в «мобільних соціальних центрах» було прийнято 276 мешканців Сумської міської територіальної громади (прийнято документів – у 20 заявників, надано консультацій – 256).

Телефони для консультацій: 788-888, (050)4078199, (050)4078002.