002.jpg

Нам пишуть:
«Я отримую допомогу на дітей одиноким матерям та державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям. Останній раз зверталась за переоформленням в січні цього року. Чи потрібно в липні повторно звертатись для переоформлення допомоги?»

Відповідаємо:
Так, потрібно, оскільки зазначені допомоги призначаються на 6 місяців. Автоматичне нарахування вищезазначених допомог продовжується лише для тих громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях або у зоні ведення бойових дій.
Тобто, якщо Ви проживаєте у територіальних межах Сумської міської тергромади, є отримувачем допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям і в січні 2023 року подавали документи для їх призначення, то в липні необхідно подати заяву про призначення допомоги; декларацію про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги; довідки про доходи (у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДПС, Пенсійному фонді України тощо та згідно із законодавством не може бути отримана за відповідним запитом органу соціального захисту населення).