001.jpg

Про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, деяких категорій осіб, які брали участь в Революції гідності

18.04.2019 відбулося засідання комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Департаментом соціального захисту населення проведено обстеження матеріально-побутових умов та опрацьовано два пакети документів заявників, які надано для розгляду на комісії:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях;
  • сина загиблого під час участі в Революції Гідності, Героя України.

За результатами розгляду, комісією прийнято рішення про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення заявникам на загальну суму 2 млн. грн.

При надходженні коштів з державного бюджету їх буде перераховано на особисті рахунки заявників, відкритих у відділеннях «Ощадбанк». Після отримання коштів, заявники протягом року матимуть право придбати житло на території України.