001.jpg

09 лютого в приміщенні прес-центру «Sumy news», по вул. Петропавлівська, 53 відбулося засідання круглого столу на тему: «Ефективні шляхи вирішення проблемних питань ВПО в контексті останніх законодавчих змін».
В зустрічі взяли учать юристи Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, яки вже три роки безкоштовно надають повний спектр юридичної підтримки для внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській та Сумській областях в рамках проекту «Захист прав, зниження ризиків та посилення гуманітарної допомоги ВПО та населенню, постраждалим внаслідок конфлікту в Україні». Юрист Володимир Виноградов наголосив на необхідності тісної співпраці державних установ та громадських організацій, які займаються правовим захистом та соціальною допомогою переселенцям.

Також, в засіданні взяв участь Владислав Лазаренко – керівник ГО «Самаритяни Сумщини», який доповів про результати роботи проекту на території Сумської області.
Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Жалковський, роз’яснив про особливості захисту внутрішньо переміщених осіб в кримінальних провадженнях.
Учасники круглого столу активно приймали участь в обговоренні вищезазначених питань та ділилися власним досвідом роботи з внутрішньо переміщеними особами.