005.jpg

В Україні працює масштабний спільний проект, який спрямований на правовий захист громадян, які були вимушені залишити окуповані та небезпечні території.

Проект впроваджений Данською радою у справах біженців (Drc-Danish Refugee Council), Всеукраїнською благодійною фундацією «Право на захист» у партнерстві з НІАS, за фінансової підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в 20 областях нашої держави, в тому числі й на Сумщині. Партнером проекту в Сумській області є Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

В рамках проекту для вимушених переселенців з окупованих територій та зони проведення АТО, безкоштовно працюють кваліфіковані юристи, які захищають законні права таких осіб, використовуючи всі необхідні засоби та інструментарії правового захисту із гарантованою безкоштовною доступністю юридичних послуг. Правозахисники надають всебічну безоплатну юридичну та консультаційну підтримку і допомогу, в тому числі в національних й міжнародних судових інстанціях, з правових питань щодо набуття статусу внутрішньо переміщених осіб, отримання соціальних гарантій та пільг, відновлення знищених або втрачених документів, оформлення права власності, стягнення аліментів, отримання компенсацій за пошкоджене або втрачене внаслідок бойових дій майно, а також з будь-яких інших питань.

 Для отримання безоплатної правової допомоги вимушені переселенці, які перебувають на території Сумської області, можуть звертатися за адресою: м. Суми, вул. Бєлінського, 2 (біля обласної наукової бібліотекиКрупської); телефони «гарячої лінії»: (095) 939-11-11, (050) 690-16-92; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; режим роботи: щоденно - з 9.00 до 18.00, вихідні дні - субота та неділя.