001.jpg

Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради нагадує про необхідність звернення громадян з питання заміни посвідчень відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року № 551 (зі змінами) «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян».

Заміна посвідчень проводиться:

  • особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1);
  • учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт;
  • особам, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 2), з числа постраждалих від радіаційного опромінення за інших обставин не з власної вини.

Громадянам вищевказаних категорій, які на сьогодні ще не надали заяви та фотокартки для заміни посвідчення, необхідно терміново звернутися до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, що знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 202, контактний телефон 60-45-27. При собі мати 2 фотокартки розміром 3х4 см та особисті документи (паспорт, пільгове посвідчення).

Дійсними до заміни в установленому порядку є посвідчення:

- учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3);

- особи, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 2), потерпілого від Чорнобильської катастрофи (категорія 3), потерпілого від Чорнобильської катастрофи (серія Г);

- дитини, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи (серія Д);

- дружини (чоловіка), опікуна дітей померлого громадянина із числа (ліквідаторів, потерпілих), смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.