001.jpg

Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради забезпечує путівками на санаторно-курортне лікування інвалідів внаслідок загального захворювання та інвалідів з дитинства.
Путівки видаються особам в порядку черговості в міру надходження путівок. Тривалість санаторно-курортного лікування складає 18-21 день.

Інваліди із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) забезпечуються путівками:
- І та ІІ груп – до санаторіїв спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості в міру надходження путівок;
- ІІІ групи – до санаторіїв неврологічного профілю строком на 18-21 день (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості в міру надходження путівок.
Особи, інвалідність яких пов'язана з нещасними випадком на виробництві або професійним захворюванням, що потребують лікування супутніх захворювань забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування в порядку черговості в міру надходження путівок.
Путівками без лікування (крім санаторіїв, що належать до сфери управління Мінпраці) забезпечуються особи, що супроводжують інвалідів 1 групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога.

Довідково:
В 2015 році оздоровилися в санаторно-курортних закладах України 225 осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства в тому числі 20 осіб із наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку.
Відповідно до результатів закупівлі послуг санаторно-курортного лікування інвалідам внаслідок загального захворювання та з дитинства в 2016 році придбано 105 путівок до санаторно-курортних закладів «Токарі» Сумської області, «Нафтуся Прикарпаття» Львівської області та «Борисфен» Миколаївської області.
Вже забезпечено путівками 91 особа відповідно до раніше поданих до департаменту заяв та медичних довідок 070/о за місцем реєстрації особи.

Для взяття на облік щодо забезпечення путівкою на санаторно-курортне лікування необхідно звернутися з заявою та медичною довідкою за формою 0-70/о до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради за адресою: м. Суми вул. Харківська, 35, каб. 124, тел. 60-45-52.