007.jpg

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2020 року № 144 передбачено виплату одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Героя України за здійснення визначного геройського вчинку, або членам їх сімей.
Одержувачами одноразової грошової винагороди за рахунок коштів державного бюджету є громадяни України з числа:
- осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка»;
- членів сімей осіб, яким присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно, або у разі смерті Героя України.

До членів сім'ї Героя України належать дружина (чоловік), діти, батьки.
Грошова винагорода виплачується Герою України або рівними частинами членам сім'ї, якщо її не було виплачено Герою України у зв'язку з його смертю (загибеллю), в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленому для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому особі присвоєно звання Герой України.
Відповідна винагорода особам, яким звання Герой України присвоєно до 1 січня 2020 року, чи членам їх сімей (у разі присвоєння звання посмертно) в поточному році виплачується у розмірі 105 100,00 грн.
В межах Сумської міської об’єднаної територіальної громади мешкають члени сімей трьох осіб, яким присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно. Кожна з родин вже отримала відповідну винагороду.