004.jpg

За лютий 2020 року Сумське міське відділення Фонду профінансувало надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності за понад 28 тис днів перебування на лікарняних. Загалом на це направлено більш ніж 8 млн. грн., допомогу було призначено та надано на підставі майже 4 тис. листків непрацездатності.

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності зріс на 21,3 % порівняно з лютим минулого року та склав 288,8 грн.

Право на матеріальне забезпечення від Фонду соціального страхування мають усі застраховані – громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Це право виникає з настання страхового випадку в період роботи, здійснення підприємницької та іншої діяльності.

Нагадаємо, розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності залежить від тривалості страхового стажу та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60 % (при стажі від 3 до 5 років), 70 % (від 5 до 8 років) і 100 % (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).