004.jpg

Саме 30 липня 2014 року Організація Об’єднаних Націй відзначила перший в історії Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який відтепер щороку відзначається масштабними акціями та заходами. Цей день має на меті підвищити поінформованість громадськості про цю глобальну проблему і привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в усьому світі. Сьогодні на перший план виходять все нові сторони торгівлі людьми, а саме торгівля з метою примусової праці. Останнім часом жертвами частіше стають українські чоловіки, що безпосередньо підтверджує поширення трудової експлуатації.
Якщо за кордоном Ви потрапили у складну ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.
Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 зі стаціонарного телефону, 527 з мобільного. Всі дзвінки на ці номери у межах України безкоштовні.
Зауважте, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2016 за № 833 «Про внесення змін до Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми від 25.07.2012 № 660 «Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми» виплата матеріальної допомоги особі, якій встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми, здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських рад одноразово у розмірі трьох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб, установлених на момент звернення особи за матеріальною допомогою. Статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, встановлюється місцевою державною адміністрацією.