0012.jpg

Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області повідомляє, що з 1 жовтня 2018 року заява-розрахунок, повідомлення про виплату коштів застрахованим особам і звіти можуть бути передані роботодавцем і прийняті Фондом в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису. Для укладення Договору про подання електронних документів страхувальники повинні звернутись до Сумського міського відділення за адресою: вул. Даргомижського,6, м.Суми.

Після укладення Договору робочий орган виконавчої дирекції Фонду забезпечує відправлення страхувальнику трьох видів квитанцій: про одержання електронного документа, що засвідчує факт і час його одержання; про надходження електронного документа, що за результатами перевірки засвідчує факт і час його відправлення; про приймання електронного документа, що засвідчує факт і час приймання (неприймання) електронного документа та внесення його даних у базу.

Спосіб подання документів визначається роботодавцями на добровільних засадах. Подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях, але водночас, зберігається можливість подачі заяви-розрахунку на паперових носіях безпосередньо до робочого органу Фонду або його відділення.

У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

Договір про подання електронних документів до Фонду соціального страхування України