002.jpg

Процедуру оздоровлення дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за принципом «гроші ходять за дитиною» продовжено до 31 грудня 2024 року.

Якщо дитина (у тому числі зареєстрована як ВПО і входить до складу сім’ї, що отримує допомогу на проживання) виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї, має право скористатися програмою оздоровлення та відпочинку за державні кошти.

Запроваджено новий вид державної допомоги «Дитина не одна» - це тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування та які тимчасово влаштовані в сім’ї родичів, знайомих, прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу.
Відповідно до Порядку призначення і виплати тимчасової допомоги, що затверджений постановою КМУ від 22.03.2024 № 331, допомога призначається на строк тимчасового влаштування дитини, але не більше як на 6 місяців, у разі:

Багатодітними вважаються сім’ї, які виховують трьох і більше дітей до 18 років, і в тому числі повнолітніх дітей, які продовжують навчатися за денною формою до 23 річного віку. Статус багатодітної сім’ї підтверджується відповідним документом – посвідченням.

Запитання:

Як отримати допомогу на поховання особі, яка не має право на отримання пенсії або державної соціальної допомоги особам, які не мають право на пенсію?

Запланований на сьогодні, 14 березня 2024 року, виїзний прийом громадян «мобільним соціальним центром» у місті Суми за адресою: вул. Герасима Кондратьєва, 140 (у приміщенні бібліотеки-філії № 7) у зв’язку з підвищеним рівнем небезпеки внаслідок збройної агресії рф не відбудеться!

Відповідно до Обласної комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2024 роки, на евакуйовану дитину із населених пунктів 5-кілометрової зони від Державного кордону України з російською федерацією у безпечні райони Сумської області, одному з батьків надається адресна грошова допомога.

13 лютого набрала чинність постанова КМУ № 136 від 09.02.2024, якою надано можливість отримувати компенсацію «пакунок малюка» до 31 грудня 2024 року.

Малозабезпечена сім'я – це сім'я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід нижчий від встановленого рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для сім’ї. А відтак, розмір допомоги залежить від складу сім’ї і отриманих доходів. Визначається допомога як різниця між встановленим рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом.

Отримувачі державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям, які попередньо подавали заяву у липні 2023 року, мають подати у січні 2024 року документи для визначення права на наступний шестимісячний термін:

За вісім місяців роботи «мобільних соціальних центрів» 388 мешканців громади отримали послуги соціального характеру із консультування та оформлення документів для призначення державних і місцевих гарантій. Половину цих послуг надано у селах старостинських округів.