001.jpg
  1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту.

Містобудівна документація «Детальний план території, обмежений проспектом Козацьким та забудовою вулиць Січова, Олексіївська, Павла Полуботка (ділянка 1)» розроблена ТОВ «АРХДИЗАЙНСТУДІЯ» на замовлення управління містобудування та архітектури Сумської міської ради.

Територія, охоплена детальним планом, розташована в південно-західній частині міста. Її загальна площа становить 16 га. Функціональне зонування території відповідає Плану зонування території м. Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 року № 2180-МР та уточнює межі функціональних зон в більш крупному масштабі. Проектним рішенням передбачається зміна цільового використання земельних ділянок із статусом особливе селянське господарство і індивідуальне садівництво на будівництво і обслуговування житлових будинків та господарських споруд. Зміна цільового використання даних земельних ділянок дозволить сформувати житловий квартал відповідно до положень генерального плану міста в частині зонування території.

На території проектування розташовано 128 земельних ділянок, з цільовим призначенням під будівництво і обслуговування житлового будинку, особисте селянське господарство, індивідуальне житлове будівництво, індивідуальне садівництво, приватна власність. Із них під будівництво і обслуговування житлового будинку 40 шт., особисте селянське господарство 47 шт., індивідуальне житлове будівництво 10 шт., індивідуальне садівництво 28 шт., приватна власність 3 штуки.

Функціонально-планувальна організація території передбачає забудову існуючих земельних ділянок індивідуальними житловими будинками з внутрішньо-квартальною мережею житлових вулиць та проїздів. Проектом передбачено сформувати житловий мікрорайон котеджного типу. Для об`єктів житлової забудови поверховість – 3 поверхів, для об`єктів громадської забудови – 3 поверхи.

  1. Орган, що готує рішення про затвердження документа державного планування.

Управління архітектури та містобудування. Адреса: 40000, Суми, вул. Воскресенська, буд. 8А.

  1. Передбачена процедура громадського обговорення:

а) дата початку та строки здійснення процедури:

Громадське обговорення починається з 20.05.2020 і триває 30 днів до 18.06.2020. Зауваження та пропозиції до проекту містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку надаються протягом 30 днів, з дня початку обговорення. Надання відповідей на зауваження та пропозиції та підведення підсумків обговорення – 03.07.2020.

Дата оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Сумської міської ради (https://smr.gov.ua) – 03.02.2020 року. Публікація повідомлення про оприлюднення заяви в «Ваш Шанс» № 5 від 05 лютого 2020 року та в газеті «ДС-Експрес» № 6 від 05 лютого 2020 року.

б) способи участі громадськості:

  • надання письмових зауважень і пропозицій до Управління архітектури та містобудування Сумської міської ради. за адресою: 40000, Суми, вул. Воскресенська, буд. 8А. (e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).
  • громадські слухання проводяться 11.06.2020 о 14.00 в за адресою: м. Суми, вул. Горького, 21, приміщення конференц-залу управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Сумської міської ради.  

в) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією:

Управління архітектури та містобудування Сумської міської ради за адресою: 40000, Суми, вул. Воскресенська, буд. 8А. Контактні особи: БОНДАРЕНКО Ольга Олегівна – заступник начальник управління архітектури та містобудування, тел. (0542) 70-01-02; ФРОЛОВ Олександр Миколайович – начальник відділу генерального плану та архітектурного планування управління архітектури та містобудування, тел. (0542) 70-01-07.

г) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Офіційні веб-сайти Міністерства енергетики та захисту довкілля України (menr.gov.ua), Департамент екології та охорони природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації (www.pek.sm.gov.ua).

  1. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування - відсутня.

Звіт про стратегічну екологічну оцінку проекту ДПТ

Пояснювальна записка до ДПТ

Проектний план ДПТ