0010.jpg

На території міста Суми моніторинг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснює лабораторія Сумського обласного центру з гідрометеорології.
За даними Сумського обласного центру з гідрометеорології у жовтні 2017 року відбір проб атмосферного повітря здійснювався на 3-х стаціонарних постах, які знаходяться за адресами: вул. Сумсько-Київських дивізій, 26 (ПСЗ № 3), вул. Харківська, 125 (ПСЗ № 4), вул. Металургів, 2 (ПСЗ № 5).
Протягом жовтня 2017 року відібрано та проаналізовано 1290 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації діоксиду азоту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі в 1,4 рази, пилу – в 1,3 рази та формальдегіду – в 1,2 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче або на рівні санітарних норм.
Перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій із жодної домішки не зафіксовано.
У порівнянні з вереснем 2017 року зменшилася середньомісячна концентрація діоксиду азоту та оксиду азоту, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, формальдегіду, а рівень забруднення аміаком та пилом зостався майже на попередньому рівні.
Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря у жовтні не спостерігалось.
Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у жовтні 2017 року по м. Суми складав 11-13 мкР/год та не перевищував допустимих значень.