004.jpg

З метою увічнення пам'яті загиблих захисників нашої держави за відстоювання свободи, незалежності і територіальної цілісності її кордонів перед збройною агресією російської федерації, враховуючи численні звернення сімей і рідних загиблих, депутатів Сумської міської ради, представників свідомої громадськості, за дорученням Сумської міської військової адміністрації Департамент забезпечення ресурсних платежів розпочав організаційні заходи з підготовки проведення відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Суми Алеї Слави.

Для цього фахівцями Департаменту опрацьовано найбільш важливі і прийнятні ділянки центральної частини міста, підготовлено вихідний картографічний матеріал та здійснено відео- і фотофіксацію їх сучасного стану. Зазначені матеріали будуть передані комітету з проведення всеукраїнських конкурсів при Президії Національної спілки архітекторів України, який буде співпрацювати з Департаментом з підготовки умов проведення цього конкурсу. Департамент, як організатор і замовник конкурсу, бачить серед його учасників не лише кращих місцевих архітекторів, а бажає залучити для створення образного рішення Алеї Слави в місті Суми митців всеукраїнського рівня.

Департамент розробляє програму фінансування проведення відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Суми Алеї Слави з преміальним фондом в межах затвердженої цільової програми.

Повідомлення про проведення відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Суми Алеї Слави, програму та умови його проведення буде розміщено відповідно до Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.1999 № 2137.