Надрукувати
Перегляди: 226

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

У жовтні відібрано і проаналізовано 1354 проби атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту в цей період перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 2 рази, діоксиду азоту в 1,9 раза, формальдегід в 1,1 раза. Інші сполуки, що визначались, на рівні або нижче санітарних норм.

У жовтні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст перевищував рівень ГДК по пилу в 2,5 раза, діоксиду азоту в 2,8 раза, формальдегіду в 1,1 раза. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 2,0 рази та діоксиду азоту в 1,6 раза на ПСЗ № 4 (вул. Харківська), а на ПСЗ № 3 (вул. Холодноярської бригади) по пилу в 1,6 раза та діоксиду азоту в 1,4 раза.

За зазначений період на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) зафіксовано 3 випадки перевищення максимально разової концентрації по пилу:

Також на цьому посту виявлено 5 випадків перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту:

На ПСЗ № 3 (вул. Холодноярської бригади) та ПСЗ № 4 (вул. Харківська) в жовтні перевищення максимально разової концентрації з жодної домішки не зафіксовано. У порівнянні з вереснем забруднення атмосферного повітря міста по діоксиду азоту збільшилося, по пилу, діоксиду сірки, аміаку, формальдегіду зменшилося, а по оксиду вуглецю, оксиду азоту зосталося на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря у жовтні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у жовтні по м. Суми складав 11-15 мкР/год, і не перевищував допустимих
значень.