0012.jpg

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

В червні відібрано і проаналізовано 1364 проби атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту в цей період перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по діоксиду азоту та пилу в 2,1 рази, по формальдегіду в 1,6 рази. Інші сполуки, що визначались, на рівні або нижче санітарних норм.

У червні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,4 рази, по діоксиду азоту в 2,6 рази, по формальдегіду в 1,6 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу та діоксиду азоту в 1,7 рази на ПСЗ № 3 (вул. Холодноярської бригади), а на ПСЗ № 4 (вул. Харківська) по пилу в 2,3 рази, діоксиду азоту 2 рази та діоксиду сірки в 1,1 раза.

За зазначений період на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) зафіксовано 3 випадки перевищення максимально разової концентрації по пилу:

  • 5 та 7 червня о 7:00 в 1,2 рази при штилі;
  • 20 червня о 7:00 в 1,2 рази при східному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с.

Також на ПСЗ № 4 (вул. Харківська) виявлено 3 випадки перевищення максимально разової концентрації по пилу:

  • 19 червня о 19:00 в 1,6 рази при східному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с;
  • 21 червня о 19:00 в 1,4 рази при північно-східному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с;
  • 22 червня о 7:00 в 1,8 рази при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с.

На ПСЗ № 3 (вул. Холодноярської бригади) в червні перевищення максимально разової концентрації з жодної домішки не зафіксовано.

У порівнянні з травнем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду азоту, формальдегіду збільшилося, а по оксиду вуглецю та аміаку зосталося на попередньому рівні. Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в червні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми.

Радіаційний фон в червні по м. Суми складав 12-14 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

 

За матеріалами Сумського обласного
центру з гідрометеоролог
ії