001.jpg

Тимчасова контрольна комісія з розробки Правил розміщення об’єктів сезонної торгівлі на території Сумської міської ТГ провела перше виїзне засідання.

Комісія спільно з представниками департаментів інспекційної роботи та забезпечення ресурсних платежів оглянули місця на Театральній площі, де здійснюється торгівля їжею та напоями.  Головним чином зважали на їх зовнішній вигляд та відповідність тій зоні, де вони розміщуються. І вже безпосередньо під час виїзного засідання обговорили ідею та концепцію розміщення зони торгівлі в цьому місці.

Голова контрольної комісії Вадим АКПЄРОВ зауважив: «Наше головне завдання зробити так, аби фудзона Театральної площі не шкодила її загальному вигляду. Адже мова йде про центральну частину міста й одну з найбільш відвідуваних».

Свою роботу щодо Театральної площі тимчасова контрольна комісія продовжить у співпраці з фахівцями у сфері архітектури, які мають підготувати візуалізацію розміщення сезонної торгівлі на площі. Потому вивчатиме ситуації на інших територіях.

Вадим Акпєров зазначив, що комісія в жодному разі не має  наміру нашкодити бізнесу. Зрозуміло, що будь-яка рекреаційна зона не може існувати без відповідної інфраструктури, окрема, без точок із продажу вуличної їжі, але вони повинні гармонійно вписуватись у загальну концепцію.