Print
Hits: 464

В. о. міського голови Артем КОБЗАР, начальник Сумської МВА Олексій ДРОЗДЕНКО та його радник Вадим АКПЄРОВ відвідали КНП «Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії».

Директор підприємства Ольга ЧИРВА провела екскурсію закладом, показала в яких умовах надають послуги у звичайний час та під час повітряних тривог.

Для цього спустились до укриття, яке повністю облаштоване не лише для того, аби перечікувати тривогу, але й приймати пологи під час неї. З початком широкомасштабного вторгнення в укритті народилося 28 малюків та проведений один кесарів розтин.

Показуючи керівництву громади приміщення жіночої консультації та перинатального центру, Ольга Чирва відзначила, що сьогодні жінки отримують тут послуги європейського рівня у відповідних умовах.

Гордістю перинатального центру є сучасне відділення інтенсивної терапії новонароджених, постінтенсивного виходжування та постнатального догляду. В сучасному гінекологічному відділенні з малоінвазивними репродуктивними технологіями кожного дня проводяться малі та великі оперативні втручання, в тому числі через малоінвазивний доступ.

Таким здобуткам передувала копітка робота керівництва КНП за підтримки влади громади. Та все ж, за словами Ольги Чирви, ще є над чим працювати.

В. о. міського голови Артем Кобзар зазначив: «КНП «Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії» – один з найпотужніших медичних закладів нашої громади. Тому наш обов’язок підтримувати ініціативи керівництва цього підприємства щодо покращення умов обслуговування жінок. Будемо працювати над цим, аби закрити потреби медичного закладу».

Начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко додав, що, дійсно, необхідно підтримувати тих, хто працює на результат.

«Ви маєте прогрес у розвитку закладу і це видно одразу при вході. Те ж, що я побачив далі, також вражає. Розумію, що ви робите понад норму, тож на це також треба зважати. Перше питання – це фінансове. Ті, потреби, які ви сьогодні озвучили, будемо намагатись закрити першочергово», – звернувся до директора КНП «Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії» Олексій Дрозденко.

Далі представники влади обговорили з керівництвом перинатального центру більш предметно проблемні питання, що потребують спільного вирішення.