005.jpg

У КНП «Клінічна лікарня № 5» встановили цифрову мамографічну систему GIOTTO IMAGE-3DL.

Начальник Сумської МВА Олексій ДРОЗДЕНКО, в. о. міського голови Артем КОБЗАР та голова постійної депутатської комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики Вадим АКПЄРОВ оглянули нове обладнання та поспілкувались з персоналом медичного закладу.

Як розповіла в. о. директора КНП «Клінічна лікарня № 5» Тетяна ТКАЧ, перед тим як встановлювати цифрову мамографічну систему, коштом НСЗУ провели капітальний ремонт рентген-кабінету та закупили туди меблі.

Загалом на це спрямували понад 560 тис. грн.

Після цього встановили сам мамограф, на придбання якого з бюджету громади спрямували 9,2 млн грн.

Це є найсучасніше й економічно виправдане рішення для всього циклу діагностики захворювань молочної залози.

Дана цифрова мамографічна система має низку переваг, серед яких: кільцевий штатив з 3D-позиціонуванням; площа знімка збільшується в середньому на 2 см; оператор і пацієнт можуть стояти обличчям один до одного; детектор останнього покоління прямого перетворення; повністю автоматичне визначення параметрів зйомки, засноване на попередній експозиції; функція підсвічування мікрокальцинатів; функція визначення структури і мікрокальцинатів всередині щільних утворень (навіть імплантів); можливість біопсії не тільки вертикально, але й горизонтально на тому ж самому мамографі; той же детектор, трубка і геометрія пучка при біопсії після мамографії дають максимальну ідентичність зображення утворення.

Олексій Дрозденко висловив переконання, що відтепер жінки сумської громади зможуть отримувати ще якісніші медичні послуги.

«Даний сучасний мамограф покликаний виявляти порушення жіночого здоров’я на ранніх етапах. Це дасть змогу вчасно пролікуватися жінкам та не мати проблем в майбутньому. І радує те, що ми можемо забезпечити такі умови в наших лікарнях, дбати про наших мешканців. Адже збереження здоров’я – це те, на що необхідно першочергово зважати», – зауважив начальник сумської МВА.

Артем Кобзар та Вадим Акпєров від імені депутатського корпусу запевнили, що у співпраці з міською військовою адміністрацією і надалі обов’язково придбаватиметься інше не менш важливе медичне обладнання для даного лікувального закладу та інших комунальних медичних закладів громади.

Артем Кобзар зазначив: «Галузь охорони здоров’я – це той напрямок, який завжди був в пріоритеті. І попри складні часи ми не будемо про це забувати, адже наші мешканці потребують якісних медичних послуг. Надалі ми будемо всіляко сприяти, аби матеріально-технічна база наших лікувальних закладів поповнювалась, а разом з нею і перелік якісних медичних послуг».

Голова фракції політичної партії «Європейська Солідарність» в міській раді Вадим Акперов додав: «Обладнання такого рівня повинно бути в кожному комунальному лікувальному закладі. Тоді лікарні будуть незалежними, зможуть підписувати пакети медичних послуг з НСЗУ та відповідно заробляти. Наша мета забезпечити лікувальні заклади усім необхідним, аби вони були автономними та спроможними надавати якісні медичні послуги».