006.jpg

У Сумах стартував перший етап наймасштабніших учнівських змагань країни «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Гасло проєкту – «Разом переможемо!». Учасники подолають п’ять етапів: від шкільного до всеукраїнського. Змагатимуться з п’яти видів спорту (волейбол, баскетбол, футзал, чирлідинг та спортивне орієнтування).

Із початком змагань учнів однієї зі шкіл Сум вітали видатні спортсменки (біатлоністка Олена ПЕТРОВА, борчиня Катерина БУРМІСТРОВА, легкоатлетка Оксана ШКУРАТ) та представники влади. Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО зазначив, що спорт гуртує, дисциплінує, покращує здоров’я. Тому такі змагання – вдала ініціатива, особливо зараз.

«2021 рік – ковід. Дистанційне навчання. 2022 рік – кривава потужна агресія. І знову обмеження, укриття, дистанційна робота. Все це не сприяло фізичному розвитку. Але ми не здалися і не здаємося. Ковід практично перемогли, ворогу дали відсіч і крокуємо до Перемоги. Новий спортивний проєкт допоможе школярам проявити себе, відволіктися від сьогодення та бути активними. Також це нагода довести, що українці – завзяті та незламні», – сказав він.

Багаторазова переможниця та призерка чемпіонатів Європи й світу з вільної боротьби Катерина Бурмістрова побажала школярам, аби ці змагання стали для них першою сходинкою до підкорення спортивних вершин.

Наразі на Сумщині для участі в змаганнях зареєструвалося 280 команд. На рівні України – 11184. Завершиться проєкт всеукраїнським етапом у червні поточного року.

Нагадаємо, проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» реалізується за підтримки Президента України. Мета змагань – масове залучення учнів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, психоемоційна підтримка та налагодження соціальних контактів.