007.jpg

У Сумах почали встановлювати охолоджуючі рамки, які допоможуть містянам освіжитись у спеку.

Відсьогодні освіжитись у гарячу пору року вже можна на Театральній площі та у дитячому парку «Казка». В останньому є контактний фонтан, але освіжаються у такий спосіб здебільшого діти. Натомість рамка, яка дає дрібне розпилювання лише зволожує і прийде на допомогу дорослим.

«Це ініціатива сумчан, і ми її підтримали, адже завдання міської влади втілювати в життя мрії та плани сумчан. За прогнозами, надалі збережеться жарка погода, тож, охолоджуючі рамки допоможуть містянам пережити спеку. Вони не лише освіжають, але і дозволяють запобігти тепловому та сонячному удару. А для найменших сумчан, котрі облюбували контактні фонтани, – ще одне джерело позитивних емоцій», – сказав очільник міста Олександр Лисенко.

Рамки-розпилювачі виготовило КП «Міськводоканал за кошти підприємства. Одна коштує близько 11 тис. гривень. Рамка виготовлена з профільної труби квадратного перетину, майданчик – із нержавіючої сталі. Оформили рамку слобожанським орнаментом.

«Охолоджувачі працюватимуть у спекотні дні з 9:00 до 21:00. Конструкція мобільна, її можна легко перемістити в потрібне місце», – розповів директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ.

Надалі комунальне підприємство планує виготовити ще вісім таких. Орієнтовно їх розмістять по одній біля кінотеатру «Дружба» та Легкоатлетичного манежу, у сквері по вул. Кузнечна, на пр-ті М. Лушпи, по дві на вул. Соборна та вул. Харківська. За необхідності кількість охолоджуючих рамок по місту збільшать.