002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО в рамках Дня відкритих дверей на тему «Секрети здорового харчування наших дітей», який сьогодні проводять заклади дошкільної освіти Сум, побував у ДНЗ № 28.

Очільник міста відвідав старшу та молодшу групу, а також групу короткотермінового перебування, де поцікавився харчовими вподобаннями дошкільників та поговорив з їхніми батьками про організацію харчування в закладі та інші теми щодо організації дошкільної освіти в місті.

На запрошення вихованців старшої групи Олександр Лисенко приєднався до сніданку. Очільник міста повідомив, що під час візитів до дитсадків і шкіл завжди цікавиться тим, як харчують дітей у закладі, адже це один із основних факторів здоров’я та розвитку дитини, та зізнався, що навіть має свій рейтинг смаку котлети.

Згодом, спілкуючись із батьками дошкільників в актовій залі садочку, міський голова наголосив на тому, що організація харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, як і загалом галузь, залишаються для міської влади в пріоритеті. Як і в попередні чотири роки, поточне утримання дитсадків та шкіл здійснюватиметься за кошти Сумської міської ОТГ, а кожен заклад отримуватиме на свої потреби фіксовану суму бюджетних коштів. Також у планах міської влади продовжити термомодернізацію закладів дошкільної та загальної середньої освіти і збудувати дитсадок у 12-му мікрорайоні.

«У закладах освіти Сум немає днів «зачинених дверей»: батьки можуть у будь-який час прийти до школи чи садочка і подивитись, в яких умовах виховуються чи навчаються їхні діти, поспілкуватись з керівництвом чи педагогічним колективом закладу. Ми приділяємо велику увагу облаштування та утриманню закладів освіти. Ми можемо десь щось не недопрацювати, але зобов’язані сповна робити те, що потребують наші діти!» – зазначив Олександр Лисенко.

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО повідомила, що за Розпорядженням міського голови в місті створена та постійно працює робоча група з питання підвищення рівня організації харчування школярів, вихованців та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), до її складу увійшли посадовці міської ради, освітяни, батьки, керівники відповідних державних інституцій.
Робоча група завжди оперативно реагує на будь-які звернення. Зокрема, батьки є активними учасниками змін меню дошкільнят. Посадовиця повідомила, що на харчування одного дошкільника з бюджету Сумської міської ОТГ виділяється 10 грн. на день, ще 15 грн. додають батьки. Бюджетне фінансування харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти збільшується. У поточну році на ці потреби передбачено 47 млн гривень. У зв’язку з впровадження системи НАССР також передбачена модернізація харчоблоків.