0010.jpg

У Сумах вшанували учасників бойових дій на території інших держав.

Зранку понад 200 сумчан прийшли до Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам, аби віддати шану землякам, котрі загинули під час війни в Афганістані. За загиблими відслужили панахиду, вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом.

«Війна в Афганістані забрала життя 2500 українців. Про ті часи важко говорити, але треба, адже є такі поняття, як військовий обов’язок, присяга, мужність, відвага, подвиг тих, хто віддав найдорожче, що є в людини, – життя – в країні за кілька тисяч кілометрів від рідного дому. Чи могли ви вчинити інакше, не піти на війну, не виконати наказ? Ні. Сьогодні, коли в нашій країні війна, коли треба боронити Україну, хто це може зробити краще за вас – справжніх патріотів, фахівців. Тому воїни-афганці першими пішли на війну сьогодення і стали взірцем для молодого покоління воїнів. Подяка вам за це. Вічна пам'ять і вічна шана загиблим. Слава Україні!» – звернувся до присутніх міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Голова міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир РЕКУН зазначив, що для тих, кого торкнулась афганська війна, 15 лютого – дата святкова і водночас трагічна. Того дня 31 рік тому закінчилась кровопролитна десятирічна війна, разом із тим вона назавжди залишила по собі невиліковну рану в серцях і душах тих, хто втратив своїх рідних.

Голова міської організації УСВА подякував керівництву міста за постійну увагу та підтримку, а також за відремонтований Меморіал воїнам-інтернаціоналістам.

Вшанування учасників бойових дій продовжилось в обласній філармонії, де відбулось вручення нагород та пролунали пісні на афганську тематику.