005.jpg

Олександр ЛИСЕНКО обговорив із керівництвом компанії «Elektromontáže SÝKORA» можливість будівництва в Сумах сміттєпереробного заводу.

Під час дводенного перебування з Сумах чехи провели попередні перемовини з очільником міста, представниками відповідних структурних підрозділів і комунальних підприємств, а також побували на полігоні у Великому Бобрику та «зеленому полігоні». Територію останнього наразі вважають найбільш підходящою, зокрема за логістичними параметрами.

У підсумку сторони домовились зайнятись детальним опрацюванням даного питання.

Як повідомив керівник «Elektromontáže SÝKORA» Петр СІКОРА, на рахунку компанії вже 28 подібних проєктів, два тижні тому був введений в експлуатації один із останніх заводів.

Очільник Сум зазначив, що міська влада зацікавлена в реалізації такого проєкту, адже будівництво сміттєпереробного заводу – вимога часу – в Україні діє Національна стратегія управління відходами, яка має на меті впровадження системного підходу до поводження з відходами на державному та регіональному рівнях, зменшення обсягів утворення відходів шляхом збільшення обсягу їх переробки та повторного використання.