Print
Hits: 472

В одній із відпочинкових зон Сум провели «День здоров’я» за участі містян третього віку.

Захід організувала та провела КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» з нагоди Всесвітнього дня здоров'я.

Як розповіла директор комунальної установи Інна ГАЛІЧЕНКО, сумчан третього віку збирають на такий захід вже не перший рік. Проте в останні два – уникають масовості з об`єктивних причин.

Вона зауважила: «Ми пропагуємо зоровий спосіб життя серед людей старшого віку, які охоче подають приклад молодому поколінню, як треба піклуватись про себе. Наразі група здоров’я в Університеті третього віку налічує близько 80 учасників, але чисельність зростає».

Цьогоріч на відпочинковій зоні, де проводили «День здоров’я», розгорнули локації для занять дихальною гімнастикою та гімнастикою під сопілку, для занять скандинавською ходьбою, а також локації здорового харчування та фіточаїв.

Присутні на заході в. о. міського голови Артем КОБЗАР та заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ подякували учасникам за їхню активну життєву позицію та ентузіазм.

«Ви дійсно приклад для молоді. Адже хочеться наслідувати ваш запал, з яким ви підходите до занять різними активностями. І в такі нелегкі часи це один із способів зберегти своє ментальне здоров’я», – сказав Артем Кобзар.

Він вручив грамоту міського голови керівнику ГО «Ліпозінварс» Олександру СЕМЕРНІ за активну громадянську позицію, пропагування здорового способу життя серед людей літнього віку та з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я. Нещодавно учасники цієї громадської організації, серед яких і члени групи здоров’я, повернулись з міжнародних змагань, що відбулись у Польщі. Там сумчани здобули нагороди у низці спортивних номінацій.

Заступник міського голови Станіслав Поляков наголосив на тому, що терцентр «Берегиня» робить дуже багато для того, аби допомогти реалізуватися людям третього віку.

«Щоразу відвідувачі «Берегині» в авангарді на будь-якому конкурсі чи то загальноукраїнському, чи навіть міжнародному. І такі напрямки важливо підтримувати, бо ж йдеться про здоров’я моральне і фізичне», – сказав посадовець.