Print
Hits: 281

Сумчани мають можливість отримати кошти на реалізацію мініпроєктів, спрямованих на відновлення громади та її стабілізацію.

Про це йдеться на сторінці начальника Сумської МВА Олексія ДРОЗДЕНКА у фейсбук.

Кращі мініініціативи отримають фінансову підтримку в межах проєкту «Підтримка стабілізації та відновлення постраждалих від війни громад (прифронтових зон, районів, в які повертаються і які приймають ВПО)», який впроваджується UNDP в Україні за фінансового сприяння Уряду Королівства Нідерландів.

Авторами проєктів можуть бути зареєстровані ГО, ініціативні групи громадян без статусу юридичної особи та офіційної реєстрації, інші жителі громади. Особлива увага приділятиметься підтримці ініціатив, авторами яких є ветеранські спільноти та рідні ветеранів/ветеранок.

Мініпроєкти повинні бути спрямовані на розв'язання питань громадської безпеки, формування соціальної згуртованості, створення умов для реінтеграції ветеранів і ветеранок та членів їхніх родин, ВПО та інших вразливих категорій, залучення мешканців, особливо з-поміж молоді, до процесів відновлення та формування життя громади, підвищення доступу до правосуддя. Перевагу матимуть ті мініпроєкти, які демонструватимуть сталість та життєздатність завдяки партнерству між державними та комунальними структурами та громадським сектором, а також залучатимуть інші матеріальні та нематеріальні ресурси.

Подати мініпроєкт необхідно This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.до 5 травня, заповнивши аплікаційну форму та форму бюджету, за наявності додати листи підтримки, резюме й інші документи, що підтверджують спроможність і наміри авторів проєкту.

Фінансову підтримку у розмірі 3000 – 5000 доларів США отримають два – три мініпроєкти (кошти можуть бути спрямовані винятково на придбання товарів).

Під час засідання спеціальної Робочої групи з питань громадської безпеки та соціальної згуртованості/відновлення відбудеться презентація та публічне обговорення мініпроєктів. Рішення щодо підтримки того чи іншого мініпроєкту члени Робочої групи ухвалюватимуть шляхом рейтингового голосування.