Print
Hits: 3428

На Сумщині оновлено обмеження на продаж алкогольних напоїв.

Відповідний спільний наказ підписали начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ і командир ОТУ «Сіверськ» Дмитро КРАСИЛЬНИКОВ.

Згідно з документом, реалізація алкогольних напоїв у роздрібній торговельній мережі та закладах ресторанного господарства заборонена в період із 21:00 до 8:00 наступного дня, за винятком територій можливих або активних бойових дій. Щодо останніх, там у роздрібній торговельній мережі та кафетеріях продавати алкогольні напої (крім слабоалкогольних, вин і пива) не можна в робочі дні з 11:00 до 19:00, у вихідні – з 19:00 до 11:00,  а в ресторанах – з 21:00 до 11:00.

У п'ятикілометровій зоні від державного кордону України у роздрібній торговельній мережі, кафетеріях, закладах ресторанного господарства продаж алкогольних напоїв заборонений з 11:00 до 19:00 (за винятком слабоалкогольних напоїв, вин і пива).

Також, відповідно до наказу, не можна продавати алкогольні напої військовослужбовцям Збройних Сил України та інших військових формувань, а також громадянам з ознаками належності до військових формувань. Командири військових частин мають забезпечити контроль за недопущенням вживання алкоголю військовослужбовцями під час виконання обов'язків військової служби.

Наказ набирає чинності з дня його оприлюднення.