Print
Hits: 369

Управління «Служба у справах дітей» провело чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Під головуванням секретаря міської ради Артема КОБЗАРЯ розглянули 29 питань щодо захисту та реалізації прав дітей: 24 – щодо захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, п’ять – спірні питання, що потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволили вчинити 21 правочин за участю дітей (оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, продаж та розподіл спадкового майна, оформлення рухомого майна, приватизацію нерухомого майна на ім’я малолітнього тощо).

Серед немайнових питань, які розглянули на засіданні, – надання 1034 дітям статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, щодо припинення соціального супроводу, щодо надання дозволу на реєстрацію новонародженої дитини, яка залишилася без батьківського піклування, надання дозволу на проведення профілактичного щеплення для малолітніх тощо.

Також комісія затвердила 21 індивідуальний план соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.