005.jpg

Під час сесії міської ради депутати проголосували за створення КП «Футбольний клуб «Суми».

Ініціаторами даного рішення виступили представники футбольної спільноти, громади, окремі депутати міської ради та очільник міста Олександр ЛИСЕНКО. За його словами, створення міського футбольного клубу дасть вагомий поштовх для розвитку цього виду спорту в обласному центрі.

«Ми єдине місто в Україні, яке не мало до цього часу футбольного клубу. Я думаю, що треба розвивати цей вид спорту, до того ж це дасть можливість розвивати і дитячий футбол, – зауважив міський голова. – Наразі ми завершуємо ремонт стадіону «Авангард», вже пройдено сертифікацію і під час його перевірки нам надали висновок, що у нас одне з найкращих футбольних полів для тренувань серед міст України. Ми обов'язково продовжимо створювати всі необхідні умови як для тренувань, так і для відвідувань футбольних матчів сумчанами, зробимо під'їзні дороги і трибуни. Я переконаний, що «Авангард» буде найкращою базою для розвитку футболу в обласному центрі».

Цю думку підтримав депутат міської ради Ігор ПЕРЕПЕКА. Він наголосив, що ФК «Суми» – це іміджеве обличчя міста та запорука здорового стилю життя сумчан, а тому існування міського футбольного клубу стане одним з кращих варіантів промоції міста над Пслом на теренах країни.

З приводу фінансування КП «Футбольний клуб «Суми», начальник відділу у справах молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ зауважила, що за попередніми розрахунками, для утримання клубу необхідно понад 6 млн гривень. Проте, про конкретну суму фінансування клубу містом поки що не йдеться, адже матеріальну підтримку мають бажання надавати великі підприємства та бізнесмени Сум: «Чому ми пішли на цей крок? Тому що у місті є підприємці і підприємства, які готові допомагати розвивати футбол і бути спонсорами. Одне з великих підприємств готове вже зараз фінансово допомагати в розвитку футбольної спільноти і слави нашого міста».

Працюватимуть на комунальному підприємстві 30 осіб, з них 20 – члени команди, решта – тренери, лікар та інший персонал.

Зауважимо, наразі ФК «Суми» проходить атестацію на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги України.