005.jpg

Інформаційно-методичний центр управління освіти і науки Сумської міської ради організував традиційну зустріч лідерів учнівського самоврядування навчальних закладів міста.


З метою ознайомлення учнівської молоді з діяльністю окремих громадських організацій, проекти яких спрямовані на співпрацю з освітніми установами, до Сумського Палацу дітей та юнацтва завітали гості: Олексій НАЗАРЕНКО, Юрій СИДОРЕНКО (ГО «Український освітній клуб»), Роман БІРЧЕНКО (ГО «Кіфа Суми») та Віталій ОРЛОВ (голова правління Альянсу «Україна за сім’ю»).

Громадські активісти розповіли про роботу своїх організацій. Зокрема, напрямами діяльності ГО «Український освітній клуб» є програми обміну, допомога особам, які фізично не мають змоги навчатися, фінансова підтримка проектів та інше. Серед досягнень - запровадження проекту «International Study Cards» – оформлення учнівського квитка міжнародного формату, який діє більш ніж у 58 країнах світу.

Представники громадської організації ознайомили присутніх з порядком отримання карток та оголосили конкурс: перші три навчальні заклади, які швидше й більше замовлять учнівських квитків міжнародного формату, отримають цінний приз. А кожен учень, який заповнить анкету до кінця квітня, автоматично візьме участь у розіграші подорожі до Європи для всієї родини.

Голова правління Альянсу «Україна за сім’ю» Віталій Орлов розповів присутнім про проведення Всеукраїнської екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!» та провів тренінг, присвячений даній темі. А громадський діяч ГО «Кіфа Суми» Роман Бірченко презентував відео, на якому показано, що в минулому році на тих територіях, де вони прибирали, уже через півроку було надто брудно. Тому він запросив учнівську молодь долучитися до Всеукраїнської акції, яка відбудеться 23 квітня поточного року.

Цікавою пропозицією став ще один конкурс для школярів: «Кіфа Суми» пропонує лідерам учнівського самоврядування до 20 квітня зробити фото або відео мотиваційного характеру, яке відображатиме участь команди навчального закладу у поліпшенні стану навколишнього середовища. Переможці отримають призи.

Директор Інформаційно-методичного центру Галина ПЛАХОТНІКОВА, підсумувавши виступити громадських діячів, розповіла про акції, у яких лідери учнівського самоврядування мають змогу взяти участь. Серед таких: міська виставка-конкурс дизайнерського мистецтва «Сучасна садово-паркова скульптура» (19-26 квітня), загальноміський захід з виготовлення об’ємних виробів з використанням вторинної сировини, створення квіткової алеї «Дитяча мрія», проект «Місто Суми – місто щастя».